Årets bästa julklappstips

Här bjuder jag på ett julklappstips. Davids (och min) fina vän Carro har börjat tillverka smycken från gammalt porslin. De är hur fina som helst och går lätt att beställa på andraaugusti.se!!
Gör det!

Ovana smaker

När jag var hos Julia förra helgen var vi på julmarknad. Det bästa med julmarknaden var utan tvekan mattältet. Vi stannade till vid marsipanståndet och fick oss en liten provsmak.

Julia: Åh, det är smakar som...
Lisa: ... chokladbollar!!
Julia: Nej, det smakar ju kaffe!

Det var ju ganska tydligt i vilka sammanhang som jag får kaffesmak i min mun!

Bohuslän

Ibland får jag sån tokig hemlängtan. Jag önskar att jag hade haft en kortare väg hem. En inställelsetid på max 2-3 timmar hade varit fint tycker jag. Igår var vi på loppis och då hittade jag den här boken:En bok om vackra Bohuslän utgiven av Svenska Turistföreningen 1953. Samma år som mamma föddes, gammal va? hihi. Slår man på Stenungsund i registret står det följande:

Stenungsund: (312 invånare), huvudort i storkommunen med samma namn, municip, badort sedan 1850-talet, villasamh. Buss- och kommunikationscentrum. Industriföretag: Svenska bandfabriken. Skyddat läge, barrskog på Stenungsön (barrskogsgränsen går här ut över öarna). Kapell från 1925. ... Stenungsön var en gång residens för danska guvenörer. Semesterort, färja över sundet.

Sen står det om en massa olika fornlämningar, och det står en massa namn på ställen som jag inte har en aning om vad de finns. Boken är ju då tänkt som en guide för turister, med utflyktsmål och olika turer som man skall ta. Den stora turen verkar egentligen gå Kungälv- Stora Höga- Ucklum- Uddevalla men Stenungsund fick vara med som en alternativ tur. Kommentaren för Stenungsundsturen är "Mindre vacker än sträckan genom Ucklum..." Tokigt sagt!

Hur som så är det rätt häftigt om man tänker att Stenungsund var så pluttigt som 312 invånare för 60 år sen! Samtidigt hade Åstol 545 invånare och Klädesholmen 801 invånare.  


Vackra västkustEn klapp på kinden

Förra helgens väckning: En mjuk kusinklapp på kinden en solig lördagsmorgon. Lycka!I somras när Julia tog sin examen som "Sofia-syrra"Skördat

Tänkte att jag skulle lägga upp lite kort på lyckade projekt från lotten (till skillnad från min popcornskörd). Vi har fortfarande rödbetor, morötter i kylen och mangold, persilja, rabarber, vinbär och hallon i frysen. Det känns lyxigt. Till nästa år har vi fått en ny lott, ett förstahandskontrakt! Plus att vi fortfarande hyr in oss på en av våra två halvor som vi hade i år. Summan av det hela blir då 150 m2 odling istället för 100 m2. Mer odling men också mer ogräsrensning. Vi har förberett nu i höst och försökt rensa bort mycket av tistlarna och maskrosorna. Hoppas att det ger någon skillnad till våren.


Morötter och bondbönor


Potatis till potatisälskaren


Dill och små söta och goda gallermorötter


Mina lottkollegor


Vildvuxet och spretigt


Sött och gottHöstrensningen och plantering av krokus, snödroppar, hyacinter och tulpaner.


Jobbig onsdag

Hungrig, trött och ont i handen. Trist dag, grått och burrigt. Köpepizza, tupplur och anti-inflammations-salva muntrar förhoppningsvis upp mig. Om inte så lär stormyset hos Emma framför bönderna ikväll göra det.

Äldre man och drömgroddar

I onsdags var jag och informerade om mitt företag på en studentmässa. Efter mässan blev vi bjudna på sittning. Det var bordsplacering och jag fick en äldre man som bordsherre. Först tänkte jag att det kanske var lite trist att få sitta bredvid en gamling när man är på studentmiddag igen. När han började prata om vad han började plugga en gång i tiden så nämnde han i förbifarten att han var intresserad av alternativ odling. Det snappade såklart jag upp och sen satt vi och pratade om odling, höns, får och om att bo på landet resten av middagen. Så Himla Trevligt! Jag blev så inspirerad och när jag cyklade hem efter middagen var jag helt redo för att ta steget att köpa/hyra hus på landet. Bli självförsörjande på en del grödor, ha egna hönor som värper frukostägg eller omelettägg och ha naturen sådär nära som man kan ha när man bor på landet. Åh, vad jag längtar efter detta! Jag fick ett löfte av min käre bordsherre att, när jag är redo, så ska jag få eller få köpa hönor av honom. Han och hans fru har en kläckningsmaskin. Fina grejer! Jag vet att det kan vara så tokmycket jobb med hus, trädgård, odling och djur men för mig, just nu, sittandes i vår lägenhet längtar jag ut. Till något större, till ett ställe där det inte piper, susar och brummar utanför dörren. Till ett ställe där jag, istället för att slå på tv/dator, går ut och andas i mitt trädgårdsland. Där jag kan kratta löv, plocka äpplen och bjuda in vänner på mysiga middagar. Detta är min dröm. Och finns en snickarbod med i bilden kan det nog bli Davids dröm också...

Tack för kommentarerna

Vill bara säga att det är så väldigt roligt när jag får kommentarer här på bloggen! Kul att ni fortfarande går in och läser :)

Säkert världens bästa

Jag fick en alldeles egen häftapparat på jobbet för någon vecka sen. Stort va? I alla fall så tyckte jag det var så roligt när jag fick förpackningen hur företaget som gör de här häftapparaterna verkligen har satsat. Det är ju såklart så, att de måste vara bättre än konkurrenterna. Vilken spännande bransch det måste vara. Häftapparatbranschen. Det låter coolt det (eller häftigt kanske jag ska säga som en riktig Göteborgare).

Ni ser ju, det är inte vilken häftapparat som helst jag har fått. Den är:
- i stål. Helt i stål. Ingen billig plastsak här inte.
- en modell K2 de luxe, fint ska det va!
- en jubileumsgåva så jag antar att de verkligen har satsat lite extra på just den här modellen.
Det jag funderar på är när den här modellen gjordes? Förpackningen ser ju inte ut att vara från detta 2000-talet riktigt. Undrar om det snart är dags för en ny jubileumsutgåva. Då ska jag vara först på plats!Ps. Ni ser också min fina miniräknare som bara vill visa mina uträkningar i bråk. Vad är grejen?

RSS 2.0