Dagens miljötips: Anti scampi

Tidigare i bloggen har jag tagit upp miljöboven jätteräka/tigerräka/scampi och allt vad den kallas. Nu har aturskyddsföreningen startat en kampanj om varför man INTE ska köpa denna och inte heller äta mat med denna lilla varelse. Det är ju såklart inte den lilla (eller stora) stackars räkan som är miljöboven utan själva odlingen av den. Kolla in naturskyddsföreningens korta och informativa video och KÖP INGA FLER TIGERRÄKOR!

Tack för mig!

Nya objektiv- nya perspektiv

Nu blev det tokroligt att ta kort igen. Vi fick ett zoom-objektiv i bröllopspresent och ett fast 50 mm:s i födelsedagspresent. Mer kreativitet! 

Med det ena får man sådär skarpa och snygga porträtt (speciellt med snygg modell), med suddiga bakgrunder.


Med det andra känner man sig som en papparazzi. Man kan smyga sig på folk utan att de anar något.eller zooma in små detaljer på långt avstånd.Himla roligt är det iallafall!

Då och nu

Då: En storebrors stora famn efter den första långa simturen
Nu: Sex år äldre och längre än storebrorsan


Tjugosju

Idag fyller jag år, hipp hipp hurra för mig!

Skördetid på lotten

Igår åt vi en ljuvlig middag med fint sällskap av Ylva och Nico. Hela middagen bestod av mat från lotten och mat från Uppland. Laxen och kantarellerna köptes på Bondens marknad nere på stan i Uppsala. Potatisen, rödbetorna, bondbönorna, rödlöken och dillen skördades från lotten. Det är en bra lott det. Vinstlott.


Men det bästa med middagen och kvällen var ändå sällskapet. Järngänget samlat igen. Det är fint!


Bordstjuven

Pappa var och hämtade trädgårdsmöbler hos några grannar veckan innan bröllopet. När han bar på bordet mötte han en annan nyinflyttad granne som hejade och pappa sa, "ja, jag går och samlar in möbler hos grannarna ja". Grannen nickade och pappa gick hem med bordet. Några minuter senare kommer grannen upp och berättar att hans nyinköpta teakbord försvunnit från deras tomt "Har du tagit det också?". Pappa skrattade till och förklarade att han såklart hade frågat om lov och att grannarna var några kompisar. Grannen hade tydligen blivit av med ett bord och måste alltså trott när pappa kom bärandes på de andra grannarnas bord att, "Tänk om han tagit mitt bord också". Man kan ju inbilla sig att han borde blivit rätt upprörd när han får veta att grannen går runt bland husen och bara tar bord så där. Pappa, en sån bordtjuv! Utan att skämmas också...


Fru och man

Att gifta sig med David var helt fantastiskt! Vi har längtat, planerat, pysslat, organiserat, ordnat, bokat, sytt och förberett oss i mer än ett år för denna dag. En dag som blev till en hel helg av glädje tillsammans med varandra och med familj, släkt och vänner. Ännu bättre än vad vi nånsin kunde ana! 

Foto: Marcus Linder

Mitt härta är ditt,
Ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.


Foto: Caroline Ahlbäck

Lycka!

RSS 2.0