Nu vänder det

Idag känns det så väldigt bra.
1. Imorgon åker jag hem till västkusten. Till familjen, till västkustvännerna, till havet och till julmys. Det är tråkigt att vara ifrån David ännu en jul, men det kommer många fler.
2. Jag har från och med idag och några dagar framåt semester. Frånvarohälsningen är skriven på jobbet och datorn med alla väntande arbetsuppgifter avstängd.
3. Från och med idag blir det ljusare och ljusare. I tidningen idag stod det "Dagen är nu 12 timmar och 39 minuter kortare än sommarsolståndet". 12 timmar och 39 minuter är väldigt långt tid. Jag undrar om det i Kiruna står att dagen är 24 timmar kortare?


Kort från den långa dagen

Ny undersökning; kex och pannkakor

Ungefär vid den här tiden förra året hade jag en liten undersökning över om var den geografiska gränsen går för de som säger bob vs snowracer samt täckbyxor vs termobyxor. Resultatet för den som är nyfiken finns här.

Nu är det dags igen. Vi satt och diskuterade lite ord på jobbet idag. Denna gång är temat mat och orden är kex och pannkakor. 

Så, kära bloggläsare, vad säger ni.


Kex
Detta har ju diskuterats otaliga gånger och även om jag tycker att det är självklart vad man borde säga så är jag rätt ensam om det här i Uppsala. Men var går den geografiska gränsen? Frågan är alltså om ni säger kex med tj-ljud (som käka, kedja, kejsare osv) eller kex med hårt k (som kaka, keps osv).


Pannkakor, plättar
Nu får ni se tre bilder på olika varianter av pannkakor. Vilka heter vad?


1. 2. 3.

För att min lilla men så viktiga undersökning ska bli riktigt bra måste DU svara. Ju fler och ju mer spridning det är på svaren desto bättre.

Tack för det!

Snabba moln

När jag var liten trodde jag att molnen alltid gick superfort i Afrika för det gjorde de alltid på alla naturfilmer.


Pasta, romare och la familia

En 60-åring och en 30-åring firades i Rom.  

  


RSS 2.0