Fin som en påfågel

Vem skulle inte vilja ha den här hanen? Färgglad, grann och stotlig.


Doft av play-doh

Minns ni play-doh? Den där degen som man lekte med när man var liten? I olika färger. Jag hittade en flaska rapsolja långt bak i skafferiet igår. Det var inte så mycket kvar och när den står långt bak i skafferiet betyder det oftast att den har stått där länge. När jag luktade på den kände jag lukten av play-doh! Jag har inte tänkt på play-doh på många många år, säkert inte sen jag lekte med det sist och det borde vara längesen kan man tycka. Jag har för mig att det var ganska kul. Men varför lekte man inte med en riktig deg egentligen. Så man kunde göra lite sjyssta goda kakor eller bullar? Det verkar ju väldigt mycket smartare av en förälder att sätta ett barn med riktig ätbar deg än med en låtsas deg? Fast en riktig deg är ju inte så roligt färgglad.


Festligt!


Lista ett

Här sitter jag i Jonatans lägenhet i Zürich. Utsikten är inte att leka med skall jag säga er. Han bor på en hylla kan man säga, inga hus som stör utsikten.

Efter två dagar i Schweiz har jag upptäckt en massa bra saker och jag tycker att det är i sin ordning att skriva ner en lista på denna listiga blogg.
Bra saker med Schweiz:
- Nära till alperna (dit ska vi imorgon)
- Det är vår och skidsäsong samtidigt!
- Gratis lånecyklar
- Mat! Jag gillar verkligen att Schweiz kan det här med både ost och choklad. Det bästa av det bästa i samma land. Jag har tyvärr ingen bild på varken någon ost eller choklad, de är redan uppätna.
- Ekologisk mat. Allt, allt, allt finns i ekologiskt.
- En lillebror och snart en Anneli. Ännu en anledning att komma tillbaka och äta mer ost!

RSS 2.0