Idiotkul spel

Igår spelade jag spel med Therese och Lina, bara sällskapet säger ju att det verkligen inte var tråkigt. Spelet hette något med idiot, typ idiotkunskap. Massa frågor om onödig kunskap. T.ex. lärde vi oss att..

... tyska bebisar kissar hårdast i världen
... man bajsar 3,5 km under sitt liv
... Elvis tjänar 300 miljoner per år postumt (med betoning på U:et fick vi också lära oss)
... en kopp kaffe innehåller 40 kakaobönor
... varför bajset är brunt

Viktig kunskap helt enkelt.

Kusinkul jul

Vi blev samlade alla kusinerna på juldagen. Hela släkten på en gång. Angående det senaste inlägget så protesterade jag mot köttjulen och bjöd på linssoppa. Det blev väldigt gott tycker jag själv och de verkade nöjda, mina kära släktingar också. Det blev skridskoåkning, julklappslek, mat, efterrätt och lekar. Mycket mysigt och jag trivs så bra med er!

Min jul i bilder kommer här:


Med värmefläkt, intensiv tankeverksamhet och ruskigt bra detektivarbete hittade jag läckan nere i källaren. Farbror och kusin hjälpte till att mecka och fixa. Dagen efter hade vi vatten. Puh! Jag är en stolt vattentekniker!


De frusna tårna var många efter några timmar vid sjön i minus 24 grader


Syskonmys vid granen


Klappar hunden!


Lite experiment med kameran. Spark skulle kunna vara det roligaste transportmedlet som finns.


Jonatan snodde min klapp i sista stund! Den framkallade lite olika känslor.


Såhär kan det gå om man har glasögonen på


Köttigt

Jag satt och funderade en dag varför julbordet är överöst med kött. Kött kött kött. Jag tänkte att detta köttbord måste berott på att förr när man kanske hade sin egen gris eller köpte en gris av grannen så tog man hand om hela grisen. Därför blev det inte bara skinka utan också prinskorv, köttbullar, fläskkorv, revbensspjäll, leverpastej... Tokigt mycket kött helt enkelt. Jag satt och letade efter lite goda vegetariska alternativ men de mesta jag hittade var varianter av julbordets kötträtter. Vegetariska köttbullar, vegetarisk korv, vegetarisk skinka... Fantasifullt?! Vi fick ändå till ett ganska snällt julbord med närproducerad skinka och älgköttbullar. Det gillar jag!


Toalettråd

Det blir glest mellan mina miljötips nu märker jag. Så här kommer ett! Jag tycker ju att det här med avlopp är himla kul MEN det finns vissa saker som inte är så roligt med avlopp. Speciellt inte för de som jobbar med att rensa bort allt som fastnar i pumpar och rör. Eller fiskarna som får i sig rester från läkemedel och blir störda. Här kommer en listig lista över vad man får och inte får spola ner i avloppet!

Toa-JA:
-Bajs
-Kiss
-Toapapper

Toa-Nej:
-bomullspads
-tops
-läkemedel
-hår!
-matolja
-tamponger och bindor
-kondomer
-fimpar
-kattsand
-hushållspapper
-miljöfarliga vätskor, färg, rengöringsmedel...

Jag kan göra listan med vad man inte får slänga i toan hur lång som helst. Men det är enkelt det här. Det enda man behöver komma ihåg är Toa-Ja listan. Tänk på att allt som sköljs ner i avloppet till slut kommer ut i sjöar eller hav. Vissa saker kan renas (bajs kiss och toapapper) medan andra går rakt igenom utan någon rening. Bara för att man trycker på den där smidiga knappen så försvinner inte problemen.

Tack för mig! Använd toan till det den ska användas till!

Omskakande

Det blev en omskakande helg och jag känner mig fortfarande skakis när jag tänker på lördageftermiddag. Vi mötte upp Hjälmaredsvännerna i Sthlm på Åhléns. Vi var på väg mot Buttericks då Johanna kom på att hon skulle köpa en mascara och det är jag oerhört tacksam för. När vi gick ut med riktning mot Buttericks hörde vi en ordentlig smäll, rök kom 150 meter bort och folk började springa mot oss. Vi fattade ingenting. När folkmassan slutat röra sig och det verkade lugnat ner sig gick vi bort mot affären. Stoppades av polis som spärrade av ett område.

Nu efteråt känns det skönt att vi alla kom hem välbehållna. Att Johanna köpte sin mascara som fördröjde vårt buttericksbesök med några minuter och att mannens planer inte gick som de skulle. Vi förstod såklart inte vad som hade hänt från början men ju längre kvällen gick och ju mer information vi fick desto tacksammare var jag att vi satt utanför stan, tryggt i soffan hos Peter och Johanna. Det finns alltid en massa om när det händer saker. Man vet aldrig hur det hade hänt om... Men det är skrämmande att tänka tanken. Trygga Sverige. Jag hoppas innerligt att detta inte kommer att trappas upp och att vårat nya parti inte kommer få mer sympati efter något sånt här!

Trots omständigheterna fick vi en mysig kväll med hockeyvinst, sushi, snarkningar, glögg och golvplats. Tack för det fina vänner!

Så mycket bättre...

Jag har varit borta tre helger i rad nu. Det blir mycket åkande men varje söndag sitter jag supernöjd hemma i Uppsala. Nöjd och glad över att jag har så fina vänner som förgyller mina dagar.

Helg 1: Stenungsund. Tunnbrödsbak med Helena hemma i Stenungsund. Jag var helt chanslös mot Helena när det gällde bullrullning. Kaveln däremot, den hanterade jag bäst!Helg 2: Linköping. Jag och Anneli bjöds på skön adventshelg i Linköping. Julpyntad lägenhet, lussebak, julmarknad, snöväder, skogsmiddagar med stek, tv-spel och det obligatoriska melodikrysset!Helg 3: Sävar. Långhelg med släkten uppe i ett snöigt Umeå. Dansföreställning, indisk middag och fika med delar av gänget, badhusbad och 60-årskalas. Bra liv!Ny jobbvecka- jag är redo!


RSS 2.0