Tokeri!

Varje gång jag ska försöka formulera vad jag varje dag går och tänker på och blir upprörd över så låser det sig. Så nu tänker jag bara skriva.

Varje dag slås jag av hur orättvist mycket i världen är. Hur vi i rika delen har noll insyn över hur det vi konsumerar påverkar andra delar av världen. Hur djuren vi äter blir behandlade. Vad det vi köper ger för konsekvenser i miljön och i fattiga länder.

Varor flyger och far över hela världen för att vi ständigt ska få tillgång till den mat som vi har vant oss vid att få. Är det en självklarhet att det finns apelsiner i affären? Att man kan köpa jordgubbar året om även om det inte är säsong? Vi köper kött ifrån brasilien! Där regnskogar skövlas på grund av köttkonsumtionen. Vi köper kött där djuren föds upp på sojaprotein från brasilien, där odlingarna görs med farliga bekämpningsmedel som är förbjudna inom EU. Vi köper tigerräkor från asien där viktiga naturresureser och biotoper förstörs för att vi ska få våra räkor. Vi köper kläder som är producerade med massor med bekämpningsmedel och under dåliga förhållanden. Inte undra på att kläderna är så billiga?! Vi köper fiskerättigheter i vatten från u-länder och fiskar upp deras fisk och mat. Jag blir tokig!! Vi står i affären och ser ett snorbilligt irländskt kött och köper det utan att tänka på att det dyrare svenska (och ännu hellre ekologiska) är just dyrare för att sverige har en hårdare djurrättslag och inte ens den är särkilt charmig. Kycklingarnas naturliga beteende är tydligen att vara 9 hönor på en kvadratmeter?! På min balkong skulle jag alltså få plats med 15 hönor, frigående. Någon gång måste vi börja fundera över vad vi betalar för!!


Jag ska

Det finns ett ord som jag verkligen inte gillar. Det är ordet borde. Jag borde höra av mig till mina vänner mer. Jag borde träna. Vi borde ses. Jag borde läsa mer böcker. Jag borde gå och lägga mig. Det är som att ordet stinker av misslyckande, av dåliga prioriteringar. Från och med nu SKA jag göra mer istället. Inte tänka på vad jag inte gjort. Jag SKA höra av mig mer. Jag SKA träna. Jag SKA ses och jag SKA verkligen blogga mer. Men först, en rundtur i Sverige och Europa. Because I'm worth it! 


Ledig ledig ledig

Idag är jag ledig! Jag tänker inte göra någonting!!


RSS 2.0