Vuxenpoäng eller pensionärsvarning?

Jag börjar känna mig vuxen. Helt tokigt, lilla jag? I helgen började David tidigt både lördag och söndag och vi gick och lagt oss innan 11. När hände det senast? Resultat: jag vaknar utvilad och pigg vid 8. I lördags kväll/natt hade vi finbesök av norrlandskusin med kompis, mycket mysigt. När besöket hade åkt satte jag mig framför tv:n och fastnade framför Trädgårdsfredag. Första gången jag ser detta program men OJ, vad jag blev inspirerad. De odlade tomater, fixade trädgård, lagade mat och var väldigt pyssliga. Jag vill ha trädgård! Jag vill ha ett växthus med tomater, gurka, sallad. En trädgård med plommon-, äppel- och körsbärsträd. Fläder-, vinbär- och krusbärsbuskar. En kryddträdgård. En hängmatta. En gräsmatta. En hund. Ett hus. Ett land. Tänk vad huslig jag skulle kunna vara. Tills att jag får det får jag njuta av vår djungelbalkong!

(Notera den fina trallen som min händiga hälft har lagt, tänk vad händig han skulle kunna vara!)


Dagens miljötips

Här bjuder jag på mitt första miljötips genom bloggen:

Man hör dagligen vad man bör och vad man inte bör göra för att vara snäll mot vår fina natur och värld. Jag har ett enkelt och mycket gott miljövänligt mattips! Ät musslor! Ät musslor!

Musslor är bra för att:

1. De minskar övergödning som är ett av dagens största miljöhot mot våra hav. Näringsämnen som är orsaken till övergödningen förs ut i havet från åkrar, reningsverk, trafik m.m. Näringsämnena tas upp av växtplankton som sedan äts upp av musslor. Skördar man sen musslorna "plockas" näringsämnena ur havet.  

2. En ökad efterfrågan ger ett ökat intresse för produktion. De musslor som inte kan användas för mänsklig konsumtion kan användas som gödsel på åkrar eller som foder för värphöns. Varför är detta bra? Jo, framställning av konstgödsel kräver jättemycket energi och då är musselgödsel ett bra alternativ. För hönornas skull används idag fiskmjöl som foder, alltså fisk från redan hårt fiskade bestånd. Gäller även KRAV-ägg. Dubbelt bra med musslor!

3. Det är nyttigt. Nyttiga fetter, omega 3 och små halter av miljögifter eftersom de är långt ner i näringskedjan.

Jag har precis lärt mig allt om musselodlingar så detta kanske var lite insnöat. Det enda som jag egentligen vill förmedla är helt enkelt att musslor är bra för miljön och kroppen. Så ät, ät, ät!Vänlighet

För första gången i mitt liv cyklade jag från mitt exjobb till tågstationen i Västerås. På vägen mötte jag en farbror 70 plus. Vi stod och väntade vid rödljuset ihop. Vid grön gubbe var han snabbare iväg än mig men jag kom snabbt ikapp och om. Farbrodern tyckte att jag cyklade snabbt, jag saktade ner och vi började prata. Han var från Jönköping, hade lärt sig att använda en dator själv men förstod inte varför han behövde uppgradera den. Jag frågade om det fanns cykelställ på vår sida av stationen och han visade mig vägen. Han cyklade en omväg för att visa mig vägen, bara för min skull. För att hjälpa mig! Är inte det vänlighet? Jag blev så glad och han var så söt. Jag sa hej och tack och vi skildes åt, trodde jag. Han kom efter för att säga att det var säkrare att ställa cykeln på den sidan och frågade om jag hade ett bra lås. Tack snälla farbror!

Något av det finaste som finns är när man ställer upp för varandra. När man offrar en liten del av sig själv och sin tid för någon annan. Jag tror att han var lika glad som jag! Det var ett fint möte!Ett första avtryck

Hoho, så var det dags. Jag har klurat på namn i 3 veckor och är lite rädd för att min blogg kommer bli till en jobbig prestationsångest. Det måste ju vara bra, roligt, vettigt och PERFEKT! Vänta dig inga mästerverk.

Det känns som om första inlägget sätter tonen och ribban för resten av bloggen. Så jag slutar här, tack för mig! Auf wiedersehen!


RSS 2.0