Hur vet man...

...när en mögelost är för möglig?

Tar ton igen

Nu har jag varit tyst här på bloggen ett tag men förra veckan var jag absolut inte tyst. Jag har fått en stor dos av tjoande, skog, frisk luft, svamp, kusiner, farbröder, fastrar, pappa, eld i kaminen, höstluft, frost, sol, skogslukt, eldar och annat som jag mår bra av. Jag har varit på älgjakt.

Det är väldigt spännande med älgjakt. En dag ser ut såhär:

05:30 Klockan ringer, pappa går upp och jag trycker på snooze
05:40 Klockan ringer igen. Jag går upp eller så kommer pappa och säger att "gröten är klar". Lyxigt
06:25 Chokladen är uppvärmd, mackorna bredda och jägarsnuset i fickan. Redo för jakt.
06:30-08:30 Jag och Ola undrar minst 5 gånger: Varför går man upp så tidigt för att sitta och vänta i 2 timmar
08:45 Utplacering av drevet (vi som går och tjoar och skrämmer älgen mot skyttarna)
09:00-11:00 Marsch mot skyttarna. Mycket tjoande, lite svampplockande. Är jakten lyckad hör man något skott.
11:00 Lunch vid elden

Sen fortsätter dagen med drev, slakthus och några timmar i stugan innan det är läggdags igen. Långa dagar med hög kvalitet. Resultat: 25 liter svamp, 20 kg älgkött och många fina stunder. Här är några!


Tack fina kusiner för sällskap i skogen!
Pappa lär David allt han kan

Bert Ljung

Åh, vad jag älskar att svt förstår vad dagens ungdomar (dvs jag) vill se. Vår älskade ängel Bert! Stor och stark och snygg, med dig på tv är jag trygg!
Just nu åkte jag precis förbi ett busslass med folk som dukat upp ett finbord i en sån där liten parkeringsficka längs E18. Lustigt, hihi!

Sen la jag märke till att jag skrev lite fel. Lovisa har blivit myndig och inte en myndighet. Tossigt det blev.

Vackra brudparet Strömner

Jag och David fick äran att vara ett av värdparen på kusin Julias och Daniels bröllop i somras. Det var väldigt kul och jag är så glad att vi fick vara en del av deras stora dag.Tack Julia och Daniel


Jobb

Jag var kollade lite efter jobb igår. I sökfältet skrev jag vatten. Jag gillar ju vatten, det är roligt och viktigt! Det fanns lite av varje men jag fastnade mest för den här:

Vattengympainstruktör för SK Laxen! Det är som klippt och skuret för mig. Utbildad vatteningenjör- Japp.
Utbildad gympainstruktör- Japp!


Är det inte hur bra som helst?

Myndighetsförklaring

Idag, 6 oktober, fyller min kära kusin Lovisa 18 år. Tänka sig att hon har blivit så stor. Jag minns när hon föddes och mamma sa: De kanske väljer namnet Jenny eftersom hon är född på Jennydagen. Vilken tur att hon inte heter Jenny. Lovisa är ju mycket bättre, speciellt om man tar bort o och v. Dessutom roligare att rimma på!

Grattis Lovisa! I present av mig får du ett helt eget blogginlägg. För att:

- du inspirerade mig att börja blogga
- du alltid får mig att skratta
- du alltid får mig att må bra
- du är du
- och du är så himla bra!I stickad tröja


När du minsann vet bäst


I kusinskojjet


och snygg på fest


Fencie

Jag var på väg hem från bussen när jag mötte ett äldre par med en Welsh Springer Spaniel, samma ras som Fencie. Hunden var glad och jag fick ett stort behov av klappa. Hunden hette Timmy och var 1½ år. Han var inte lika gosig som Fencie var men väldigt fin. Det var parets första Welsh och de berättade att de inte hade väntat sig att Welshar skulle ha så starkt jaktsinne. Timmy jagar efter allt sa de, katter, harar, ekorrar, allt som rör sig. Jag kände verkligen igen Fencie i allt som de sa. Livliga Fencie. Fencie i skogen, nosande och springande. Hon var som lyckligast i skogen. När hon fick springa på nya stigar och känna alla dofter. Jag saknar hennes tassande hemma i Stenungsund. Jag saknar när hon stod bredvid sängen på morgonen, viftande på svansen och hoppades att en rörelse från mig betydde att jag var på väg upp och jag saknar hennes glada ylande när man kom innanför dörren.RSS 2.0