Djungelboken

En av de häftigaste sakerna som vi gjorde i Sydamerika var att åka ut med en båt i amazonas djungel. Orört, mörkt och precis så högljutt av insekter och apor som man inbillar sig. MEN något av det värsta vi gjorde var att promenera i djungel nattetid, med en pannlampa som lyste och fick insekterna att attackera. Spindlar satt på grenar som hängde ut över stigen, skorpioner och grodor. Jag var så rädd att få en orm i nacken eller spindel på kroppen. I denna, för många andra, fascinerande promenad tog David ett kort som beskriver mina känslor...Äckligt och läbbigt.


Jag går fortfarande barfota


Timme för timme: 13e juli

Idag har jag tagit ett kort varje vaken timme. Jag försökte ta prick på klockslaget men ibland glömde jag bort det.

09:00 En morgonpromenad. Jag hade ju tänkt att jag skulle vara en flitig motionär denna sommaren och detta fick bli startskottet. Grymt skönt. Sommarpratare i lurarna och fin promenad ut över Uppsalafälten.
 10:00 Framme vid lotten. det händer så mycket och så snabbt ute vid lotten nu. Varje gång man kommer dit har allt växt ytterligare några centimeter eller decimeter när det gäller rosenbönorna. Jag hittade en liten nyckelpiga i en av solrosorna.11:00 Den smutsiga tvätten ska äntligen bli ren.


12:00 Det finns ett antal högar med papper, block, tidningar och annat krafs i vår lägenhet. Alla tillhör mig. Pärmarna har varit redo i några månader och idag även jag.
13:00 Ja, det var inte gjort så snabbt tydligen. Dessutom hade tvättstället försvunnit. Jag letade i hela lägenheten och i förrådet utan att hitta det. Ett tvättställ borde ju vara ganska lätt att hitta kan man tycka... Istället blev lägenheten full av tvätt och papper. KAOS! Fast det ser rätt städat och prydligt ut på bilden...14:00 Mötte David nere på stan och köpte en hemlig sak, därför är detta kortet censurerat (eller så glömde jag att ta med kamera)

15:00 Kom hem från stan, vek tvätt och gav David en hel ask med bra-att-ha-piller. Ganska så glad kille!16:00 På't igen. Sortera, slänga, slänga, slänga! Mycket kunskap till pappersinsamlingen.

17:00 Pausade i mitt städande och tvättande liv och gick till min granne, second-hand affären. Jag gillar att gå runt och kika i butiken. Idag hittade jag två fina silverfat.
18:00 Tvätten torkas ute på balkongen. Kolla in våra stora tomatplantor till höger! De är större och har fler tomatknoppar än förra året. Notera också att man får plats med två stolar- mer plats att sitta på än förra året. Win-win så att säga...
19:00 Middagsdags. Vi har ett litet lyxproblem. Vår basilika växer tokigt mycket och går snart i blom, vilket gör att den inte blir lika god. Den måste alltså ätas opp! Dagens matlagning: pesto!
20:00 Maten är klar och det blev så mycket pesto att vi bjöd ner grannen och pestoälskaren Jakob. Det blev väldigt gott. Pasta, pesto, avocado, kokta morotsslantar och en creme-fraichesås. Gott i kvällssolen!21:00 Fotbollsmatch Sverige-Japan. Just vid denna bilden var det riktigt roligt. 0-1 till Sverige och salt- och vinägerchips är gott!22:00 Inte lika roligt i matchen längre men glassen med rabarberkolasås smakar ljuvligt!! Riktig gräddig vaniljglass och syrlig och söt kolasås. Mmm...Blogginläggets dag får ta slut här även om dagen fortsätter lite till. Himla gött med sommarlov!


Misär på lotten?

Tycker det är lite lustigt att när jag skriver ordet ogräs i min mobil, vilket hänt tre gånger det senaste dygnet, så kommer ordet misär upp istället. Jag skulle inte dra det så långt att kalla ogräsrensningen på lotten för en misär, men det är så tokigt mycket ogräs på vår, annars så fina, lott!

RSS 2.0