Groddar är gott men David är godare

Jag har gjort en undersökning som jag ska presentera för er. Det är en väldigt viktig sak som jag har kommit fram till. Viktigt för er framtid men framförallt för min. Varsågoda... Tamtadam. Låt mig presentera:Antal groddar (x-axeln) är alltså hur många olika sorters groddar som jag odlar och Davids kärlek (y-axeln) är hur mycket han tycker om mig. Det är lite tråkigt att det dalar så mycket när min ambition ökar MEN jag ser ändå positivt på resultatet. För det första: Han tycker väldigt mycket om mig utan att jag groddar en enda grodd. För det andra: Davids kärlek går ALDRIG mot noll, det har jag sett till eftersom det är jag som har gjort undersökningen.


Ursäkt

Jag har fått in en anonym kommentar på mitt förra inlägg. Jag avslutade inlägget med att gratta alla Lisor, men missade att räkna med mannen. Jag ber ödmjukast om ursäkt till denna man som heter Lisa. FÖRLÅT och GRATTIS i efterskott!

Det hade varit väldigt roligt om det var den manliga Lisa som skrev kommentaren. Var det så?

Ett bra namn

Jag har varit depp och opepp hela dagen efter det hemska valet! Vid 11 fick jag ett sms från kusin Maja som skrev grattis på dagen, det lättare upp en aning.

Idag har jag namnsdag. Lisa!

Lisa betyder perfekt
Lisa betyder Gud är fullkomlighet

Lisa är ett väldigt kvinnligt namn fast det finns faktiskt en man i Sverige som heter Lisa i förnamn. Han har dock svårt att hävda sig då det finns 31514 Lisor som är kvinnor, varav 19419 heter det i förnamn. Totalt är Lisa det 56e vanligaste namnet. Lite vanligare än Frida och lite ovanligare än Amanda.

Wikipedia säger att Lisa kan vara flera saker
- ett kvinnonamn (de har ju lite fel eftersom jag har upptäckt en man)
- en blomma
- en solgud
- en TV-serie
- en dator

Lisa är ett lätt namn att rimma på. Det behövs inte så mycket fantasi för det.

Det är helt enkelt ett mycket bra namn. Grattis alla 31514 st LISA!


Skrattmedley


Tack för alla skratt!


Är du trött på din gamla mobil?

Så stod det i Telias reklam som låg i vårt postfack. Trött på din gamla mobil? Ska man köpa en ny mobil för att man är trött på sin gamla. Ska man inte köpa en ny för att den gamla inte fungerar längre? Jag kan bli så frustrerad över hur lätt det är att köpa nytt fast att man redan har fungerande saker. Elektronikskrot är ett stort och ökande miljöproblem. De innehåller farliga ämnen som drabbar de som tillverkar elektroniken (oftast lågavlönade asiater) och de som tar hand om elektroniken när den blir skrot (ofta barn i afrikanska eller asiatiska länder efter illegal export från Europa). Varför ska vi köpa så mycket saker jämt? Vad driver oss? Varför är det så viktigt att ha det nyaste?

Jag reagerar så starkt på när jag hör exempel på hur vi i ett utvecklat och stabilt land med massor av miljömedvetenhet inom landet utnyttjar befolkning, hälsan och miljö i andra fattiga länder. Allt för att vi ska kunna köpa saker billigt. Billig elektronik, billiga kläder, billigt kött... Man borde fråga sig oftare hur det kan vara så billigt jämt.http://www.sydsvenskan.se/varlden/article450332/Pa-Europas-giftiga-bakgard.html
Läs artikeln och om det engagerar läs boken Skräp av Mattias Hagberg


Stig Helmer

Slår man på TV:n runt två varje vardag så är det alltid något äldre program. Oftast svartvitt från 1945. Jag brukar tänka: Vilka tittar på dessa filmer? Sen tänker jag att, jo, det måste ju vara alla gamla gummor och gubbar som vill vara nostalgiska och se filmer från när de var unga.  Idag när jag läste tidningen såg jag att 14:15 sänder de Den ofrivilliga golfaren! Den är ju inte alls gammal, eller är jag gammal?
Synd att man inte är ledig mitt på dagen...


Skön dag i Håga


Förra helgens happening. Vi firade Idas dagen-efter-födelsedags-dag med Kletzmerband och picnic i Håga


Baka baka kaka

Emmas mormorsbakade knäckebröd var smarrigt goda!


Dagens miljötips 2

Här kommer den. Jag ser min chans att informera hela världen på min lilla blogg om en hemsk miljöbov. Dagens miljötips (eller tips känns lite fel i detta sammanhanget) handlar om tigerräkan, jätteräkan, scampin, gambas och allt vad de kan heta. Det finns ingenting som är bra med jätteräkan.

För att kunna odla jätteräkor krävs ganska speciella förhållanden. Därför skövlas massor med mangroveskog, oftast i Sydostasien. Mangroveskogen växer i vattnet mellan land och hav. Där finns skydd för småfisk och skaldjur och skyddar landet mot översvämningar, vind, vågor och erosion. För befolkningen är fisket i mangroveskogen en viktig inkomstkälla. 50% av världens mangroveskogar har blivit förstörda och räkodlingar är en av de främsta orsakerna.

Genom att odla jätteräkor förstör man dessa viktiga ekosystem. Det går åt mängder med kemikalier och antibiotika och människorna som använder sig av skogen kan inte längre få fisk eller ved som de brukar. Allt för att vi i rika delen av världen ska kunna äta goda (?) jätteräkor för billigt pris.

Det är oerhört enkelt att undvika att äta tigerräkor. Be om att byta ut räkbiten i sushin och köp ingen mat med jätteräkor. Lätt som en plätt! Ät musslor istället!

Åka pendelbuss

Jag är numera en pendlare. Så är det! Jag går, sitter på en buss och cyklar 3½ timme/dag. Antingen kan man bli frustrerad och tänka på allt man hade kunnat göra under alla minutrar av sitt liv som nu bara är ”bortkastat”. ELLER så accepterar man och gör det bästa av saken. När bussen går på morgonen får jag min extra sovtimme, gött. Jag cyklar 25 minuter i racerfart till och hem från jobbet, motion och skön höstluft. På hemvägen har jag massor av saker att göra! Jag brukar ha svårt att bestämma mig. Ska jag läsa bok? Eller läsa litteratur för exjobbet? Eller ska jag titta på alla andra pendlare och tjuvlyssna på roliga samtal? Det brukar bli en blandning, vilken tur att resan är lång så jag hinner med allt!

Jag har lärt mig:

1.       Att man är väldigt konstig om man sätter sig bredvid någon när det finns ett ledigt dubbelsäte.

2.       Att man måste vara 10 minuter före bussen och stå i kö för att få ett eget dubbelsäte

3.       Kön är helig. Jag råkade gå på först fast att jag kom sist till hållplatsen och fick många onda blickar.

4.       Det är inte populärt att prata högt i mobiltelefonen

5.       Det är inte populärt att prata alls

6.       Det spelar ingen roll att man går på tidigt för att få ett eget säte för någon kommer ändå komma efter och sätta sig bredvid en. Då är det ju bättre att gå på senare och få välja sin resegranne. Eller?


Längtan

Mycket tid av mitt dygn går just nu åt till att ställa om och börja om. Det är så många jag saknar och Uppsala är sig inte likt. Jag försöker att istället tänka att jag längtar, det känns lättare så. Jag längtar tills jag är hemma igen och kan gå en gata ner för att spela TP med fina vänner. Eller ligga i soffan och bli ompysslad av mamma och pappa. Jag längtar efter att träffa och skratta med släkten (Lovisa ge mig en dos, snart!). Jag längtar efter alla som jag tycker så mycket om och träffar alldeles för sällan. Just nu längtar jag lite extra efter att Emma ska komma till Uppsala och att David ska sluta jobbet, för då behöver jag inte längta så länge!
Vänner för livet!


RSS 2.0