Kompisar från gatan

Det finns mycket minnen från gatorna där hemma. Det känns som en lyx att kunna sitta och prata med de fina och mina vänner om saker vi gjorde när vi var 4, 9, 12, 14, 17, 18, 20, 23, 25, 26... och jag är säker på att vi sitter där när vi är gamla och grå och skrockar åt tokigheter vi gjorde när vi var "små".

När jag var hemma förra helgen kollade jag igenom en låda full med gamla saker och hittade en "Mina vänner bok" från 1991. Då var jag 7 år och min "äldsta" vän Lukas 6. Han hade inte ens börjat skolan, vilket kan förklara hans val av bästa ämne. Ett år senare var det vackraste ordet han visste matematik och 21 år senare har han chans att bli vädmäsare.
Själv tyckte jag tydligen om hästar och ville bli dagisfröken. Vad hände med det? Merci viel mal

Sommarvärme. Vännervärme. ... och jag fick släppa ut fötterna uppe på en alpstopp. En har't bra ibland!

Blommor och bin

I helgen var jag, min kusin och delägare ute på lotten för att rensa ogräs, sätta potatis och rensa tankarna. Det låter kanske som en klyscha och pensionärsaktigt men det är skönt och avkopplande att vara ute på lotten. Det är en av få gånger då jag inte gör minst två saker samtidigt. Hemma har jag, tyvärr, tagit för vana att maximera min tid. När man tittar på tv kan man ju sticka samtidigt, när man borstar tänder kan man även skriva blogginlägg, diska och lyssna på radio. En sak som inte funkar är att läsa samtidigt som man tittar på tv, det har jag testat. Det är grymt svårt! Ibland känner jag mig som den här mannen. Nej, ute på lotten kan man bara sitta och pilla bort alla otäcka ogräs och låta hjärnan arbeta igenom alla tankar och funderingar. 

I söndags satt jag och Lovisa i maskroslandet och pratade om allt möjligt. Bland annat fick jag förklara för henne innerbörden av "blommor och bin". Det var väl ändå dags tycker jag, 19 år gammal! Tur att någon klarade upp detta med henne och så glad hon blev när det föll på plats. Haha!

Chilisar bortskänkes

Jag odlar alltid mycket mer än vad jag får plats med. Någon som vill ha chiliplantor? Har även några tomatplantor över!

RSS 2.0