Lyckligt ringmärkt i 10 månader


Sekunden före


Sekunden efter

Fina fina David!


Jag kan inte dansa så fint som du

För att visa min uppskattning så tillägnar jag detta inlägg till den som kommenterat mest på bloggen, min tossigaste Tosse-Lina!

Dra på smilbanden och upp med humöret:

http://fuldans.se/?v=fbswzxmztr


Det rycker i benen

Premiär för världscupen i skidor och veckans väder ser ut så här:Snö, snö, snö, snö, snö, snö och sol. Det kan bli hur som helst. Jag bryr mig inte att Gustav Vasa inte pallade att åka skidor hela vägen från Sälen till Mora. Jag vill ut och staka, stava, skida och glida!

Och TACK fina vänner och mamma och pappa för helgen! Jag är så glad och tacksam att jag kan komma hem och bara ta vid där vi slutade!


Västkustvindar

En kopp julte och utsikt över barndomsgatorna. Så tas jobbet idag


Uppdatering från Schweiz


Vi fick äntligen till en skypestund, bror och jag. Tack för det. Nu blev jag så oerhört sugen på att åka till Schweiz. Hur bra hade det inte varit om man kunde få ett jobb som börjar någon månad efter att exjobbet är slut. Svischa ner för backarna, äta ost och må gött! Det hade varit fint det.
Ensam är inte stark

Igår när jag, i vanlig ordning, stod och väntade på bussen kom det en blind man till hållplatsen. Han letade sig fram med käppen samtidigt som 5:ans buss åkte förbi. Han frågade en kille som stod bredvid mig. "Var det en lokalbuss?" Vilken hörsel tänkte jag! Han skulle med bussen till Västerås berättade han för killen. En stund senare hoppade killen på bussen mot Sala och den blinde mannen stod kvar. Sen kom nästa buss, mot Västerås, och mannen frågade ut bland oss i kön. "Är detta bussen till Västerås?" Vi svarade och han hoppade på. Jag blev så fascinerad och imponerad över hur de hanterar situationerna. De är verkligen beroende av att fråga om hjälp och beroende av att människor runt om är vänliga att hjälpa dem. Beroende av andra helt enkelt. Tänk vad mycket vi gör som känns självklart som inte blir lika självklart för någon som inte ser.


Underbart fantastiskt

HÅKAN HELLSTRÖM


Mindre tv och mer tid för kreativitet

Denna vecka har jag och David bestämt att vi inte ska titta på tv. Bara som ett test. Det kändes som att man så lätt hamnade i soffan framför tv:n. Inte alltid för att titta på något speciellt. Jag sitter ofta med datorn vid soffan, sorterar och redigerar bilder, stickar eller pysslar. Samtidigt som man gör detta kan man ju ha på tv:n, sådär i bakgrunden. Jag tyckte också att det blev lite för mycket skärmar att titta på efter hela dagar framför dator. Det har inte varit några problem att inte titta på tv förrän igår. Inte för att jag missade något program utan för att jag var ensam hemma. När jag hade lagat mat och skulle sätta mig och äta blev det tomt. Vad ska man göra? Jag är så rastlös att jag måste ha något att göra. Hela tiden. Måste utnyttja den lediga tiden. Jag tände ett lugnande stearinljus och läste en tidning. Det kändes skönt! Avkopplande.


Stavningsproblem

Alldeles nyss blev jag lite upprörd. Jag satt och sökte litteratur i skolans bibliotek och märkte att examensarbeten och projektarbeten fanns med i databasen. Jag tänker: Åh, vad roligt att om man söker på mitt efternamn så kommer mitt projektarbete upp. Jag finns i ett bibliotek. Några av mina kunskaper finns där, redo för att föras vidare. Så tänkte jag och sökte på mitt namn. Kom det upp något då tror ni? Nej, för de har stavat fel på mitt namn. Hur ska jag kunna bli en berömd vetenskapskvinna när mitt namn blir felstavat?


RSS 2.0